Adoiiii aiiii...
cikgu siber aku ni mesti tak leh lepaskan aku pulak2 tang jawapan berani mati huhuhuuuuuuu..... dah la dia tagged aku, siap sound "ko buat tau!!!" aduiiii

Emmm ok la aku jawap "15 things about me"....nak BM ke BI??? kasi BM laaa kang BI aku wat ayat skema lakkkk...kowang gak meluat, serupa ayat buku seklah menengah jeww....heheheheheheeee...lain tahun aku belaja Mandarin lak, anak WanSu kata "nanti Kakak ajar Auntie Nana laa...tp gigi tu kena patahkan dulu" huhuuuuu...ape kena mengena gigi ngan Mandarin ekkkk??? Lain tajuk aku cite hal aku ngan anak2 WanSu ni lak yeeee...kelakau serammm huhuuuu...

15 Things About Me....atau dikenali ngan 15 Perkara Tentang Saya huhuuuuu


1. Aku ni memang suka "Pot Pet"....asal aku bukak mata je aku akan bercakap, asal aku pejam mata je baru aku tak bercakap heheehheheeee...sampai tahap seben aku cakap aku slalu ngigau, tapi aku tak caya lgsg sbb sepanjang aku tido ngan ibu aku sebelum kawen (alamak kantoiii hehehe) tak penah pun ibu kata aku ngigau...ni mesti kes nak ngenakan aku la tu.....nak bagi aku pot pet mempertahankan diri la tu..elleh tauu dahh...so, kawan2 sumer...kowang leh tau, kalau tetiba aku tak cakap ngan kowang ke, kurang bercakap ke @ diam diri, haaa berhati2 laaa...sah2 aku tgh sakit jiwa ngan "org itu" atau dlm proses nak ignore "org itu" dalam idup aku....senang gile nak judge aku kan??? so, watch out...kalau tetiba aku kurang berkomunikasi ngan kowang tu, hati2 laaaaaa, pandai2 la pujuk aku ke ape keee...aku dah bgtau awal2 ni hehehehe

2. Lahir di bawah naungan Pisces (aku tak percaya ngan bintang2 kejora ni tp macam sama lakkk sop sop) aku mmg t'sgt2 sensitif n emosional...lagi aku tmbh umur lagi aku makin2 sensitipp n emo...emmmm...kekdg benda kecik...tp selalu nyer dari kecik2 yg org perlekehkan aku tup tup jadi besau...so jgn la marah aku kalau aku ngadu, aku tgh sensitip n emo, mesti lama2 jadi besau..cuma kalau terlalu kecik, aku tak la heran sgt....aku kengkadang lemas ngan sikap aku ni tapi aku manusia biasa, aku mampu berdoa n berusaha je, tp setakat ni macam tak membuahkan hasil lakkk...

3. Aku mmg garang....ada org kata aku tak garang tp tegas...aku pun tak sure mane satu, aku layan je ape org kata....tp aku perasan laaaa aku nmpak garang+tegas, kengkadang aku senyum pun org kata nmpk ketegasan..ahh sudahhh, nak senyum macam ne ni....disebabkan dua2 ni aku penah digelar "Bawang Merah versi Indon" oleh sepupu kecik aku (masa tu dia umur 3 tahun), sampai dia takut rupanya nak pandang ape lagi bercakap ngan aku huh sadisss...sehingga la pd 1 mlm tu aku story cito antu kat diorang adik badik, baru laa dia beria peluk aku & gelaran ni pun keluar dari mulut dia..."Bena takut ngan kak Nana, sebab macam Bawang Merah" hukhuk nasib bukan "Rita Sumanto" mak tiri dalam cite tu gak la....anak2 buah aku mmg kompom takut ngan aku, sehingga aku dijadikan icon oleh mak2 dorang selaku kakak2 aku, sebagai cara untuk menjadikan anak2 dorang rajin dalam hal2 akademik/sosial life....ayat mereka "Takpe2....cakap ngan Mak Su...tau la nasib kowang"....huuuuuu dah serupa mak tiri dah aku ni....yg paling aku terkejut tu anak buah aku yg 10 dan 4 tahun, menyakat adik dorang 2 tahun yang nak usik HP buruk aku "usik..usik...nanti Kakak cakap kat Mak Su, cuba tgk Mak Su tuuu..muka dia dah macam rimau, dia tau kang abisss laaaa Adik Wani"...tetiba aku dgr Wani melalak tak hingat...tak pasal2 aku yg kena pujuk sbb sian dia takut kat aku...antuuuu nyer budak2!!

4. Aku ni mudah mesra...orang aku tak kenai pun dalam seminit aku leh mesra macam kenai 10 tahun, tak kira jantina n umur....tu pasal aku mudah nak baik ngan hampir sumer mak ayah kawan2 aku yg kenai...baru sekali aku jumpa mesti ada statement "Lama tak dgr suara Mai/Nana...dia tak nak dtg sini ke"...sampai ke tahap aku dah kumpul 3 orang Mak Mertua tak jadik n 1 Bapak Mertua tak jadik...rupa2 nyer ada tg berkenan nak wat aku menantu tapi aku tak nak laaaaa...anak dorang macam kanak2 ribena nak match ngan aku...pulak2 masa aku dah falling in luv ngan seben aku yg aku sayang giler babas ni wwuuuuuuuuu.......tp best wooooo....mesti dapat special treatment nyer...bapak mertua tak jadi ni lagi haru....direct tny mak aku masa tu aku dah nak nikah dah :)) mak aku cakap dah lambat....disebabkan mesra alam ni la aku jadik calon menantu ramai org hahahahaha

5. Straight 2 the Point "S2TP".....seram kan...yelah kalau dah garang+tegas mesti penyudah nyer "S2TP".....aku kalau tak puas ati ngan org, tak kira laaa bos aku ke, kawan2 ke, org tua ke muda ke mmg kena!!! aku benci org cakap belakang n berani belakang jeeee.....cuma skang ni aku kawal, atas nasihat kawan2...bile pk2 balik byk buruk nyer sbb sifat manusia tak suka ditegur..pulak2 kalau lagi tua dari kiteee..kecuali mak aku, satu sikap mak aku, dia terima kalau anak2 dia "S2TP" kat dia, walaupun muka dia kekdg terkelat la gakk sbb tak sangka kena!! tapi as anak dlm pada sound tu mesti cepat2 minta maaf, tp aku selalu minta maaf dulu pastu amikk ko..aku mmg jahat kowang jgn ikut....kat seben pun aku dah test ari tu, hangin satu badan la dia, berkerut2 muka dia tahan marah.....tp sorry2 tu aku cakap awal2 laa macam aku wat kat ibu...bygkan kalau dua2 hamba Allah yg jadi penjaga aku ni pun aku berani "S2TP", setakat kawan2, bos2 and anak2 emmmmm celah gigi aku jeeee....tapi aku cuba sedaya upaya buang "S2TP" aku ni sbb aku malas dah nakk amik port hal org, lantak la dorang tersungkur ke nak terterap ke...SENDIRI MAU INGAT, skang nak belajo jadik hipokrit skit huuuuuu...

6. Terlalu pikir masalah!!! aku selalu di pot pet oleh org sekeliling pasai perangai aku yg 1 ni...macam ne ekkk tak nak pk?? nak sopping duit tak penah terlebih, nak g jalan2 aku bz org lain pun bz....last2 aku lepak umah...pk gak laaa...kat opis pun duduk sorang2...pk lagiiii...tapi cikgu siber n cikgu AKPK aku selalu paksa aku wat "ntah apa2 ntah" utk aku tak pikir masalah....ehhh ehhh mengata kowang, tanpa kowang lagi aku akan terus b'pk ntah ape2 ntah....tapi kalau dorang nak belanja sopping lagi best!

7. Tabiat kelakar aku dari kecik adalah 'Makan Magazine'....pelik takk??? aku bukan makan kertas daaaa...aku suka kumpul keratan2 makanan dari segala sumber yg aku jumpa n simpan dlm laci....bile aku teringin nak makan benda best2 aku akan cari dan aksi makan menggunakan tangan aku lakukan atas gambo makanan tu...HUDUHHH kan perangai aku...tapi bila aku dah sekolah menengah aku slow2 buang sbb aku sedar buruk betuiii perangai aku tu...tp once a while (skang ni laaa) aku macam dah nak mula habit kecik aku ni...bukan ape, dari aku makan betui2 baik aku makan olok2 kurang2 aku tak membesauu lagi

8. Aku tak leh tengok cite sedih...tak kira cite melayu ke ape2 ke asal ada part yg sedih aku mesti nangis...kekadang pelakun tu lum nangis, kau yg start dulu..sampai tahap aku tgk cite tentera ke, cite kartun pun aku akan nangis...seben aku penah geleng kepala bile aku nangis tgk cite "Babe", cite khinzir terpisah dari keluarga hukhuk katanya "Babi punye cite pun awak leh nangis Yang..biar betui!!"...dan setiap kali ada part2 sedih mesti seben atau anak2 buah aku akan pandang muka aku.....pastu aku akan dikutuk dengan teruk...

9. Zaman aku kecik, aku mmg tak suka pakai baju....bagi aku badan aku penuh pasir kalau pakai baju...sampai tahap ibu pernah dipelawa oleh seorang hamba Allah untuk sponsor sehelai baju pada aku, dia ingat ibu tarak duit..punya la ibu kontrol cun sampai tunjuk baju yg tertera lambang "Lady Bird", 'Kiko" sebagai bukti dia ada duit la nak beli baju siap berjenama lagi tp aku yg tak nak pakai hahahahahahaaa...aku nyer teruk tak pakai baju ni tak kira la kat mana2 laaa hatta dalam bas awam pun....dah masuk darjah 1 baru aku pakai baju sebab kena paksa, tapi masuk je umah, spender balik beb....tapi bile dah akil baligh, aku malu gile kalau pakai baju nampak dada, nampak pusat sbb aku dah puas seksi kot hahahahaa.....kat dalam umah lain kes rrrr....

10. Tanpaku sedari, aku rupanya suka buli org.....kalau aku kata 'A', aku akan cuba pengaruh org ikut 'A' gak, tapi dengan killing me softly....dan bila aku tny pada mangsa aku, aku ni buli ko ke?? baru la memasing ngaku haah aku buli dowang..sampai ada yg kata depa tak berani lawan sbb aku buli cara baikkkk...ada yg kata sampai mati pun takkan lupa aku suka buli depa....tapi selected je yg jadi mangsa aku ni...bukan semua org, selalu nyer org2 ni akan rapat giler ngan aku, so rela dibuli la tu hahahahaa....yang paling hampeh, kucing pun aku buli...setakat kena tepuk dan cubit tu dah biasa sgt dahhh haaaaaaa....aku suka aku suka...di sini aku amik kesempatan untuk meminta maaf kepada semua yg penah menjadi mangsa aku, yg sampai skang pun masih dibuli, SOWEY beb....

11. Fotographer tak bertauliah...aku ni pantang nampak kamera...nafsu aku membuak2...dan dgn slumber nyer aku gi amik kamera tu n klik2 gambo org.....ada yg sedar ngan perangai aku tu, awal2 dah booking aku laaaa jadik papa razzi, yg mana tak perasan tu, "meh la kamera, Nana amikkan yeee"...pastu aku akan buat kamera tu macam aku yg punya hahahahahaa tapi pelik gak apsai aku tak gi beli je kamera sendiri kan senang....sengal gak aku ni...uisskkk2 kena beli ni....

12. Aku tak leh hidup dalam keadaan sunyi dan sepi.....so aku akan pastikan mesti ada muzik di mana-mana...kalau aku tgk TV baru aku switch off muzik2 tu....aku leh layan hampir semua jenis muzik, cuma tang2 trash and heavy metal je ada selected lagu leh masukkk ngan jiwa aku sebab aku tak suka muzik yang terlalu bingit, rasa gegar otak...kalau nak koleksi lagu2, bleh cari aku...kalau aku tarak lagu kowang minta tu, aku akan rasa "alahaiiiii...macam ne leh miss lak ni"

13. Dendam kesumat...aku akan simpan rasa dendam tu dalam diri n tunggu masa utk aku padankan org itewww, SIAP LAAA!!! aku pulang cara baikkk jer....selalu nyer org tu tak tau aku penah dendam pun kecuali aku gi gatai cakap aku "ko tunggu hari ko"...perghhhhh jahat jahat aku ni...

14. Aku akan malu gile nak minta maaf ngan budak2 dan leh nangis kalau org dtg minta maaf....emmmm....mmg aku rasa macam nak serkup pasu bunga kat kepala aku bile minta maaf ngan budak2 bawah dari umur aku...pulak2 budak kecikkk huuuu...berpeluh2 aku pikir ayat macam ne nak mula...kalau kowang tgk muka aku mesti kowang pun maafkan je kalau kowang la budak2 itewww....sebab aku akan rasa bersalah selagi tak minta maaf tp ada skit segannnnn....kalau org minta maaf kat aku pun aku sure akan menangis atau "kontrol" agar tak nangis depan dia sbb nnt sesilap aku pulak gi minta maaf kat org tu...kot ye nak minta maaf pun aku tgu lain keluaran....

15. Aku suka makan Laksa Penang ngan Sup Ekor.....asal aku tgk je sure aku terliur...dan aku leh makan bertambah2, cuma aku kuatkan ati jgn over sgt kan kena tukau size XXL lakkk....kalau aku dah makan benda lain pun, nampak je dua2 makanan ni sure keimanan aku tergoyah!!! Laksa...Laksa....Sup Ekorrrrrrrrrrrrrr....slurpp!!

So, itewww je pasai aku..ikut2kan 25 pun aku leh kasikkk tapi kang aku kena hamukkk laaaa..dah lerr tulis panjang lebar....ape nak wat aku kuat pot pet....so jumpa di lain citoooo....TATA...aku nak tag WanSu ngan Amal lakk..

Chiiaawwwww!!

3 Lovely Comments:

  1. AQisH says:

    haaaa kan aku dah ckppp..dia mmg kuat bebel wpun sambil menaip..musti pjg berjela punyer kikikiki..aper pon syabasss diucapkan kpd nana yg berjaya menyiapkan homework yg aku bg ni dan sempat iklan kahuna punyer blog..cittt..blog aku bila ko nak iklankan lak huhu..

    p/s : cuba ko letakkan pics bdk yg suka berlenggeng tak pakai baju dan rambut stail helmet yg kiut tu dlm blog nih..pasti malatopss..:-p

  1. mokcu says:

    akk?xphm kt kena buat cmni ke?

  1. yarabbi...ko tak paham ke dik iskkk iskkkk....

    hah amik ko ct..berpeluh baca...
    nnt len keluaran yee hahahah...
    gambo tgk dalam FB laaaa hihiiiii...tak moh pic sama

Hi There....

Everyone has his/her day and some days last longer than others and here's my stories.....

WELCOME n ENJOY UrSelf! :)

My Followers

CBox