Ari ni cuti Nuzul Al-Quran tapi dah keje kat Wilayah Persekutuan, so keje tetap keje yeeee no cuti2 hukhukhuk....so, dengan semangat yang berkobar2 tepat kui 4pm terus balik umah (bulan posa kite balik awai yeahhhh)....sebelum naik umah ibu, kite pun dok baik nyer borong sotong, ikan n macam2 laaaaaa...terbayangkan sambal sutun emmmmm gulai lemak cili api ikan emmmmmm....goreng ikan masin skit, goreng sawi pastu wat sambal belacan (tak dapat makan belacan pun takpe laaa)....naik kecur air liur terbayangkan lauk pauk tu..pulak2 posa ni , tekak ni macam2 ngidam hmmmmm SEDAP SEDAP...so langkah kaki kite lajukan skit dah tak sabar dah ni...tiba2 pintu lif terbukak...caya laa aku ngan sowang budak kecik je naik lif ni...cepat skit leh sampai umah ibu...lif pun bergerak ke atas....tgkt 1, tgkt 2, tgkt3....tiba2 ada bunyi "dummmm!!!"....

Alamakkkkk...apsal lak lif ni??? stop tetiba, lampu kat button lif pun padam...luckily lampu dalam lif tak padam...kite pun wat macam tarak apa berlaku tekan la button 7, dia padam balik...tekan button "open' pun tak open2....kang tekan "close", close betuii kang...baik jgn tekan...abis setiap no kite tekan...huuuuuu tak lehh laaaakkk....selalu ok je kalau tekan no lain, tak kisah la stop kat tgkt lain janji dia terbukak....tapi kali ni tak bukak2 aiseyyy mannnn...panik siutttttt....kite pun tekan la button "Emergency Bell"..." Tringgggg...Tringgggg...Tringgggg....." tarak respon....ngan muka selamba, suara control macho kite cakap kat budak lelaki dalam lif ngan kiter tu "Jangan panik ye dik....kalau tak susah kite nak nafas...relax yeee...posa keee"...budak tu angguk n jawab " Posa"...padahal kite yg panik...abis laaaa...masakkk dalam lif la gamak nyer ni...uwaaaaaaaaaaa

Kite tekan lagi bell..dengar suara budak2 tanya "Siapa tu...siapa kat dalam tu"....kite suh budak tu jawab..."Orang...." nak gelak pun ada..sah2 la la org budak ni wat lawak betuii, kite control jgn senyum...budak ni kite rasa macam darjah 3...."Nama sape yeeee"....la budak kat luar ni tulun je laaaa, nak tau sape plakkkk!!!! "Megat...." pastu budak kat luar tu tanya lagi "Hah....sape tak dengar laaa"....ilang sabar pun ada, dah la kite ngan 2 plastik besar memborong ikan sutun ni....pastu kite letak plastik2 tu kite pun try bukak pintu lif skit dibantu oleh budak kechik tu...."Megat laaa, cepat la tulun....." jeritan Megat disambut.."oooo Megat..ko ngan sape tu Megat, ko ngan kakak ke makcik"....pulak dah budak2 ni nyer soalan, perlu ke tau kakak ke makcik dalam lif tu...aduiiiii bila nak lif ni nak ok ni??....ati kite dah separuh ilang sabar ni..peluh jantan sumer dah kuar....budak Megat tu pandang aku balik, ntah apa dia pandang ntah laaa, tetiba dia bersuara..."Ntah... tak tau kakak ke makcik???" aduiiii terkena lagi, apsai muka kite ni muka Question Mark ke...separuh kakak separuh makcik huhuuuu....last2 kite pun cakap "Tak kisah la Megat makcik ke kakak ke....janji diorang tulun kite"...Megat bersuara..."Cepat la..aku ngan kakak ni"...aikkk kakak pulak tadi tak tau hahahahahaaaaa.....aku pun dah penin, kite rasa budak tu pun dah penin lalat...kite ingat dah abis dah rupa2 nyerrr....."Ko ngan kakak mana tu Megat???"...kali ni kite betui2 dah ilang sabar, kalau dilayan mau 1 jam lagi kitorang duduk dalam lif tuuu, dah la penat bukak pintu lif, kalau tak buat macam tu diorang tak dengar lak sora Megat tu...pintu lif ada 2 lapis...dan kite pun bersuara ngan keras sambil menarik pintu lif tu "Tak kenai ke suara kakak mana ni???",....."Ooooo kakak tgkt 7 tu yeeee yang mak akak jahit baju kan"....wahhhh budak ni tak tgk muka dah kenai, baru suara keras kuarrr...dasat gakk kite ni heheheheee...kite pun tanya megat sape budak pompuan tu...hmmmm Shikin "Hamster' rupa nyer...patut la dia cam suara kite hehehehee "Ok kak, kitorang tgh tulun la ni, kitorang try bukak pintu lif"..Kite pun suh la budak2 tu minta tulun dari abang2 atau pakcik2 tp budak2 tu kata takde org besar atau lelaki, sumer budak2 kecik..pelik lakkk kite, takkan tarak 1 umat dewasa kat lif ni??? tak kisah laaa janji ada yg sanggup tulun...tetiba "Megat...ko ngan kakak tu sabar yeeeee...kitorang carik kayu nak bukak pintu....yg lain tulun bukak pintu guna tgn tau, ko main la batu seremban dulu ye Megat"..alahaiiiii tengah2 genting macam ni suh main batu seremban??? nasib la kite dalam lif, kalau tak siap laaa budak2 ni uwaaaaaaa....sayup2 aku dengar suara budak2 tu menyanyi "Wonder Pets Wonder Pets kami datang....bantu orang yang kesusahan..kami tak besar dan kami tak kuat...bila berkerjasama semua jadi mudah......Yeahhhh Wonder Pets"....Ya Allah budak2 ni leh lak ter'pk nak nyanyi lagu tu...kite punya la nak gelakkk besau dalam lif....kitorang tgh sedih dalam lif, diorang leh nyanyi2 lakkk tapi dalam hati kite nyanyi gakk...selama ni mmg suka tgk katun tu...best wooo tp tak sangka ari ni kite pulak dibantu oleh Wonder Pets Flat Pandan Utama hahahahahaa

Adalah dalam 10 min gak diorang tulun...ada kopak guna kayyu, ada guna tangan tiba2 pintu lif luar terbukak...kite dengar budak2 tu seronok....nmpk plak tgn2 dok try bukak pintu kedua...kitorang dalam lif pun tulun gakkk....dalam 2-3 min parrrrkkkk!!!! Perghhhhh terbukak gak pintu lif....punya la ramai budak2 dalam lingkungan usia 8-12 tahun kat situ...ada lebih kurang 12 orang laaa....ada yg mencangkuk, ada yg berdiri...yg sibuk2 dari jauh pun ada....nak kuar dari lif pun kena panjat skit sebab lif dah mereng...aduiiiiii kena angkat kain lakkk nak memanjat tp muka kontrol macho...

Bile dah kuar kite rasa lega gilerr...tak leh nak bayang betapa lega nyerr laaaaa....pastu kite pandang keliling...ooooo patut la tarak org tulun rupanya kat tgkt 3....Tenkiu la adik2 anak2 sekalian yeee..tulun kakak tulun makcik hikhikhik....pastu si Shikin tanya "akak ok ke kak"....dah sah2 muka aku berpeluh2....penat layan soalan diorang dalam lif hukhuk.....apa2 pun TERIMA KASIH BEBANYAK ...nak bagi duit cash tarak...Insya Allah, raya ni akak kasi duit tau...nnt kena cari Shikin nak tau sape yg tulun ari tu....

Ape2 pun pengalaman tereperangkap dalam lif ni mmg bagi kenangan pahit kelat dalam hidup kiteeee...n "tabik spring" kat Megat, sbb dia very d cool walaupun penat layan soalan n kuar tenaga nak bukak pintu lif...sikit pun dia tak marah...kiter pun tak leh cool macam dia..mmg ilang macho dahhh..kalau kena "Boom Boom Bang" mmg malu la huhuuuuuuu....

'HIDUP 'WONDER PETS"!!!!!

2 Lovely Comments:

  1. AQisH says:

    wakakaka..lawak gak citer ko nih..hahaha..cayalah nasib ada wonder pet tu kan..
    psstt..actually kan..wonder pet tu citer aper eh hehehe..sori lah den tak penah tgk lah huhu..

  1. ko bukak TV9 jam 2.30 ptg, tiap2 ari aderrr...

    yeahhhh WONDER PETS!!!! hahahahahaaa

Hi There....

Everyone has his/her day and some days last longer than others and here's my stories.....

WELCOME n ENJOY UrSelf! :)

My Followers

CBox