Hikhikhik.....Apok, Apok.... Mesti kowang pelik apsai aku dok apok2 ni kan...

Masa hari raya ke-2 ari tu, aku dok usha pucuk ubi Tok Tan...emmmm buat Masak Lemak Cili Api ni sure sodappp hehehe....mak mertua aku dah bgtau awal2 susah nak dapat permit petik pucuk ubi tu, tok bising kalau kite petik byk2 ubi dia tu....emmm...aduhhh punah harapan aku...emmm tp xpe, aku try berjaya dulu...seramm pun ada...tapi tuah manusia tak nampak kat kaki kan??? tanpa disangka sekali minta je KOMPOM Tok kasi heheheheheheeee....mmg tak sangka la aku dapat...korang nak tau tak nape senang sgt??? sbb aku n husb yg bawak benih ubi kayu tu so, sah2 la sure aku dapat nyer hahahahaa....siap Tok offer balik KL nnt amik la bawak balik, byk tu heheheehehehee....

Petang tu gak aku pegi kat tepi umah....aku kepit bakul besar...emmm tak la besau sgt tapi leh buat baikkk nyer satu periuk besau hehehee...elok je aku letak bakul tu, masa nak start gear petik pucuk ubi, tetiba aku nmpk si Apok datang....aku pandang la dia....dia pandang aku balik....aku tgk dia ralit gerak sana, gerak sini....tp lain mcm je si Apok ni, gerakkan dia tu macam tgh memerhatikan sesuatu, macam tgh carik mangsa....biar betui Apok ni, dah la kat kebun ni aku sorang je ngan dia...pastu selama aku kat kg ni, mana aku ada dia ada...scary siuttt....kalau aku dok sibuk menyapu laman atau tgk layan pokok bunga sure dia ada...senang cakap masa orang takde sgt kat tmpt tu laa...huhuuuuuu....aku tgk Apok tgh goyang2 punggung dia...ahhh sudah..Apok ni ape hal...rasa nyer aku takde lak wat dia stim...setakat aku pakai t-shirt ngan track suit ape la sangat....

Aku diam je sambil tgn aku dok petik pucuk ubi...tapi aku tetap usha Apok..haah laaa Apok tetap pandang aku...emmm aku ada 1 akal....aku pun duduk mencangkung...aku tgk Apok dok usha aku giler2...uskkkk...mampus aku kali ni....aku pun bukak mulut aku "EEEEeeeeeee....Apok!"...dia pun nyautt...."Hemmmmmmm....', garang siuttt dia nyaut...aku pun cakap lagi "Apokkkkkkkkk.....wat pe tu Apokkkkkkk" aku pun cakap ngan nada mengenakan dia, yelahhh dok usha2 aku, baik aku kenakan dia...tak semena2 Apok nyaut lagi "Hemmmmmmmmmmmmmmmm" kali ni sound dia lagi garang, kalau korang dgr sure korang cuak giler pastu aku angkat jari telunjuk aku buat sign haaaa haaa, dalam ati aku risau gilerrr....mampus aku kali ni....pastu aku test skali lagi "Apokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!" aku tekankan sound aku, kali ni tak sempat Apok nyaut aku start lagi "Apok marah ye Apok???"...kali ni aku betui2 terkejut ngan Apok...dia terpa ke arah aku ngan garang...ape lagi aku pun menjerit laaaaa....nasib aku tak terduduk dari pose mencangkung aku tadi...dia datang ke arah aku macam nak gigit....mmg aku cuak gilerr2...

Tetiba aku terdgr 1 suara..."Gigit je dia Apok!!! Sape suh kacau kan" terdiam aku...rupa2nya cik abe aku ada kat belakang aku rupanya...dia punya la gelakkan aku..."Sayang....kucing pun awak nak buli ye!!!!" aku pun tergelak besauu....malu gelagat aku rupanye diperhatikan....malu malu....aku pun pegi la kat Apok, penat dia buat reverse tadi.....aku pujuk la dia "Jangan la marah ye Apok, kite gurau jeee"...tp suara dia tetap garang "Hemmmmm..."..."Kita gurau je laaaa, sape lagi kite nak sakat dah kalau tak Apok!!" hahahahahaha...

Nasib aku tak betul2 kena gigit ngan kucing jantan bernama Apok tu!...kisah aku ngan Apok ni sampai ke telinga Mak Mertua aku, selaku tuan nyer kucing...ape lagi kena gelak la aku ngan Mak n Cik De...diorang kata aku ni ngan kucin pun leh layan...ingat ngan budak2 jeee

Hampir tiap ari aku sakat Apok, sampai dia nampak aku je dia mesti standby nak terpa aku....tapi aku cakap bebaik la kat kucing jantan tuuu....hehehehe...tu la aku, dah takde orang aku nak kacau, kucing pun boleh laaa...hahahahaaa...agak2 korang, korang perasan ke Apok tu kucin rupa nyerr???


Ni la pose Apok tengah goyang2 punggung dia...

Aku tgh pujuk Apok lepas dia hangin 1 badan ngan aku tadi ...hehehehee..."Jgn la marah Apok"

Rupanye Apok goyang2 tadi nak memburu....petang tu gak Apok dapat sekor tupai...

Ni la tupai yang Apok berjaya tangkap....kalau bawak Apok masuk hutan ni silap2 Apok dapat kancil sekor hehehehee

3 Lovely Comments:

  1. AQisH says:

    ingat apok aper tadi..ko ngan kucin pon wat gaduh citt..:-p

  1. heheheeeee...

    tu la tu...aku kan mesra alam....

    agak nye kucin tu mesti rindu dah lama tak jumpa aku...takpe next month ada kenduri, aku nak jumpa Apok heheheheheee....wait 4 me Apok!!

Hi There....

Everyone has his/her day and some days last longer than others and here's my stories.....

WELCOME n ENJOY UrSelf! :)

My Followers

CBox